logo Foundation Serce do Serca                                             rok działalności logo Fundacji Bash pl eng de =es

"Człowiek  jest  wielki  nie  przez  to,  co  posiada,  lecz  przez  to,  kim  jest;

nie  przez  to,  co ma,  lecz  przez  to,  czym  dzieli  się  z  innymi."
podpis JPII

Fundacja Serce do Serca została powołana w celu wspomagania Kościoła Katolickiego w prowadzeniu wszechstronnej działalności dobroczynnej, formacyjno-religijnej, edukacyjnej i kulturalnej, ukierunkowanej na dzieci i młodzież w Polsce i za granicą, w szczególności z krajów Afryki, które cierpią ubóstwo. Bezpośrednią inspiracją do jej założenia była chęć udzielania materialnego wsparcia ubogim i osieroconym dzieciom z Ugandy, w szczególności tym, którym z pomocą przychodzi działalność Fundacji ojca Johna Bashobory.

W związku z tym, że Fundacja Serce do Serca została ustanowiona 6 grudnia 2011 na jej patrona wybraliśmy Świętego Mikołaja. Jako motto naszej działalności przyjęliśmy umieszczone wyżej słowa Ojca Świętego Jana Pawła II.

Fundatorzy Fundacji Serce do Serca
Stefania i Leszek Małeccy

Osoby pragnące wesprzeć działalność Fundacji Serce do Serca mogą przekazać swój „dar serca” na podane poniżej konto Fundacji, zaznaczając w tytule przelewu lub wpłaty: Pomoc dla dzieci z Afryki.

Konta Fundacji w PKO BP SA Oddział Wrocław

Aktualności:

Książki o. Johna

Zainteresowanych książkami o. Johna Bashobory, "Jesteś obrazem Boga" i "Jesteśmy ambasadorami Boga na ziemi", prosimy o kontakt z naszą Fundacją (więcej)

0 Komentarzy
dodane2013 Jul 13 przez Fundacja
Imię:
E-mail: (optional)
Uśmiechy: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying
Captcha

Filmy: